Dierentuinen.net

Overzicht

Alle parken

Doelgroep

Mont Mosan

Mont Mosan ligt vlakbij het historisch centrum van het Waalse stadje Huy. Een prachtig park die heel goed is geïntegreerd in de groene omgeving waar het gevestigd is. Een ideale locatie voor een dagtrip met het gezin. Het grote speelplein en het pretpark maken deze dagtrip zeker tot een geslaagde. Mont Mosan heeft ook een dierentuin. Hier worden tal van kleine en minder kleine exotische dieren gehuisvest. Enkele van de dieren die hier te bezichtigen zijn:

  1. Kangoeroe's
  2. Geitjes
  3. Wasberen
  4. Zeeleeuwen
  5. Papegaaien
Een bezoek aan zowel het pret park alsook de dieren tuin zijn zeker aan te bevelen.

Meer informatie Bestel tickets

Museum voor natuurwetenschappen en vivarium van Brussel

Het Museum voor natuurwetenschappen en Vivaruim Brussel is gelegen in Brussel. Dit is een Museum waar de focus voornamelijk is gelegd op Dinosaurus skeletten, fossielen en opgezette diersoorten. Je kunt er tal van pre historische fossielen bezichtigen en kennis maken met de skeletten van de verschillende soorten Dinosaurussen. In het vivarium is er een brede collectie levende reptielen, amfibieën, insecten en spinnen. Deze zijn verzameling van dieren uit verschillende delen van de wereld. In de schelpenzaal vind je mooie schelpen en prachtige Aquaria.

Meer informatie Bestel tickets

Noordzeeaquarium Oostende

Het Noordzee Aquarium is gevestigd in het stadje Oostende. Voorheen was het gebouw en de omgeving een garnalen mijn. In dit Aquarium vind je unieke fauna die vooral een goede weergave geeft van de dieren in de Noordzee. Je kunt er meer dan 60 prachtige zeevissen, kreeftachtigen, weekdieren en zeeanemonen bezichtigen. Daarnaast zijn er ook talloze mooie paardanemonen, garnalen en kreeften te zien.

Meer informatie Bestel tickets

De Olmense Zoo

De Olmense Zoo is typische particuliere dierentuin. En toch is een bezoekje aan deze dierentuin de moeite waard. In de tuin van Casa panthera kun je rond wandelen in een prachtige omgeving waar verschillende katachtigen zijn ondergebracht. Daarnaast vind je in het Beren bos mooie bruine beren en witte wolven die in harmonie met elkaar leven. In de Savanne kun je lekker wandelen en een mooi uitzicht krijgen op prachtige savanne dieren. In de Wandel volière en vogelpromenade kan je lekker ontspannen met de mooie ibissen, Flamingo’s, kraanvogels en reigers.

Meer informatie Bestel tickets

Parc animalier de Bouillon

In het hartje van de Belgische Ardennen ligt Parc animalier de Bouillon. Een prachtig dierenpark met een 2km lange wandelroute. Bij het ontwerp van de dierenverblijven is ervoor gekozen deze zo natuurlijk mogelijk te maken. In het park is er een verscheidenheid aan dieren. Bij de oprichting werd de focus voornamelijk gelegd op de Europese fauna met o.a. beren, vossen, moeflons, lynxen, herten en everzwijnen. Dat is nu veranderd, want het park biedt ook een thuis, aan een aantal exotische dieren zoals de zebra's en gnoes. De manen wolf is een echte blikvanger in dit park, voornamelijk omdat hij zeldzaam is. Daarnaast zijn er ook takins uit het Aziatische hooggebergte te bezichtigen.

Meer informatie Bestel tickets